24.3.2020. 9:28
0
Roditelji mladih bh. sportista u Italiji: Čekamo reakciju BiH na njihovom izmještanju
Roditelji djece iz BiH koja borave u Italiji gradeći košarkašku karijeru u italijanskim klubovima obratili se pismom Novinskoj agenciji Patria.

Među tom djecom ima i nekoliko reprezentativaca BiH. Roditelji tvrde da Konzulat  BiH u Italiji odnosno Ministarstvo vanjskih poslova BiH raspolažu sa informacijom o 73 bh. državljanina pretežno mladih koji su trenutno u Italiji i čekaju reakciju BiH na njihovom izmjestanju iz Italije.

“Crna Gora je to već uradila, Srbija priprema spiskove jer ima veći broj osoba u Italiji. Molimo Vas da ovu informaciju objavite kako bi i nadležne službe ili institucije kao krizni štab imali podatke jer smo svjesni da se zbog ove situacije sa korona virusom trenutno mnogo stvari dešava pa možda je ovo način kako možemo ljude koji trebaju reagovati po ovom pitanju informisati. Hvala unaprijed u ime zabrinutih roditelja”, navode roditelji.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH jučer je za Patriju potvrđeno da za sada nije planiran organizovani povratak bh. državljana u BiH. Međutim iz MVP BiH su naveli neke druge države sa registrovanim zahtjevima, ali ne i Italiju.

“Neke od zemalja iz kojih ima najviše registrovanih zahtjeva su Njemačka - 79, Turska - 26, Ruska Federacija - 16, Egipat - 16, Španija - 10, ali su to promjenjivi brojevi s obzirom na vrlo dinamičnu situaciju koja se iz trenutka u trenutak mijenja”, kazali su iz MVP BiH. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.