24.3.2020. 12:54
0
"Imamo dovoljan broj testova, pri čemu ponavljam da masovna testiranja nisu rješenje"
Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić danas je izvjestio da je na području Federacije BiH ukupno 400 testiranih pacijenata, od čega je 45 pozitivnih.

U Mostaru je, od 16 pacijenata, bilo pet pozitivnih i to četiri iz Konjica i jedan iz Širokog Brijega. U Sarajevu se 19 pacijenata testiralo, od čega je jedan pozitivan, dok je negativno bilo svih osam testiranih pacijenata u Tuzli.  

- Imamo dovoljan broj testova, pri ćemu ponavljam da masovna testiranja nisu rješenje. Ona koja doktor odredi su rješenje. Samo je jučer stiglo 1.500 testova, koliko nam i sutra stiže, a do idućeg četvrtka stići će 20.000, koji će biti ravnomjerno raspoređeni po kantonima – istakao je Mandić.

Uputio je apel građanima Federacije BiH da se pridržavaju mjera samoizolacije, jer samo na taj način pomažu da zajedno pobijedimo koronavirus. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.