26.3.2020. 13:39
0
Narodna kuhinja radi "punom parom": Pogledajte dio atmosfere iz Narodne kuhinje
Načelnik Ibrahim Hadžibajrić uručio je 10.000 KM interventne pomoći Narodnoj kuhinji Stari Grad, dok je početkom sedmice kroz redovni grant ovoj ustanovi uplaćeno još 20.000 KM.

Ukupan iznos kojim je pomognut rad Narodne kuhinje i koji će biti iskorišten za humanitarne pakete za najugroženije je 30.000 KM, a uporedo s tim odvija se podjela novčanih pomoći na terenu.

- U prethodnim danima smo radili na evidentiranju stanja na terenu i ljudi koji su teško ugroženi. Pomoć smo usmjerili prema onima koji nemaju apsolutno nikakva primanja i žive na rubu egzistencije. Naše mjesne zajednice poznaju stanje na terenu i stvarne potrebe i pri ovoj podjeli smo se tim vodili jer pomoć prvo moraju dobiti najugroženiji, izjavio je komandant štaba, načelnik Hadžibajrić.

- Ova sredstva ćemo iskoristiti da kupimo humanitarne pakete i da podijelimo ugroženim građanima. Mi ćemo se potruditi da to budu kvalitetni humanitani paketi, oni budu teški i do 19 kilograma i ova donacija me baš obradovala. Nama ova donacija olakšava da pomognemo starim ljudima koji su potpuno nepokretni i kojima dostavljamo hranu. Narodnoj kuhinji je načelnik Hadžibajrić već uplatio naša redovna sredstva, a ovo je dodatna pomoć i neizmjerno smo zahvalni na tome, kazala je tetka Zilha.

U nastavku pogledajte dio atmosfere iz Narodne kuhinje, koju je danas zabilježio fotograf Source.ba portala.

Foto: Izet Tahirbegović / Source.ba

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.