2.4.2020. 12:55
0
Vilsonovo puno šetača bez maski, sarajevska policija piše kazne od 500 KM
Sarajevska policija počela je kontrolisati i kažnjavati građane koji se kreću bez zaštitne maske za lice, a što je naredba Federalnog štaba civilne zaštite od nedjelje 29. marta.

Istom naredbom propisana je socijalna distanca od 1,5 metar.

Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP KS potvrdio je da policija vrši kontrole i da se pišu kaznu od 500 KM za nepostupanje po naredbi Federalnog štaba CZ. 

Više čitalaca javilo se Novinskoj agenciji Patria navodeći da je Vilsonovo šetalište danas puno šetača koji ne nose maske, a ne poštuje se ni socijalna distanca. Fotoreporter Patrije se uvjerio da je situacija alarmantna, šetači ne održavaju distancu, sjede zajedno na klupi, šetaju i džogiraju bez maski, šetaju kućne ljubimce bez zaštitne maske.  

Iako je veliki broj savjesnih građana koji se pridržavaju propisanih mjera, postoje i oni koji se oglušuju na naredbe. Sarajevska policija pojačat će kontrolu lokaliteta na kojima se okuplja veći broj građana. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.