3.4.2020. 14:29
0
Politika jača od koronavirusa i pomoći privredi: Zbog neusvajanja dnevnog reda odložena pomoć privrednicima u općini Centar Sarajevo
Općinsko vijeće Centar Sarajevo danas je po prvi put zasjedalo elektronskim putem. Vijećnici nisu podržali dnevni red zbog čega je sjednica prekinuta.

Općinski načelnik Nedžad Ajnadžić izrazio je žaljenje, s obzirom da zbog prekida sjednice, Općina neće biti u prilici odmah, odnosno bez odlaganja provesti prvi set mjera pomoći privrednicima.

Na dnevnom redu sjednice, zbog prirodne i druge nesreće uzrokovane koronavirusom, između ostalog  su bili prijedlozi odluka o umanjenju/oslobađanju naknade za zakup gradskog građevinskog zemljišta na lokalitetu pijace Sirano, odluka o oslobađanju/umanjenju obaveze plaćanja zakupnine zakupcima poslovnih prostorija Općine Centar, te informacija o oslobađanju zakupa javnih površina na području Općine Centar.

Naime, usvajanje navedenih odluka je bilo neophodno kako bi se realizirao prvi set mjera pomoći privrednicima i očuvanju radnih mjesta, s obzirom na proglašenu pandemiju koronavirusa i mjere zabrane za obavljanje određenih djelatnosti, saopćeno je iz Općine Centar. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.