5.4.2020. 11:04
0
Završena sjednica Vlade FBiH: Na prijedlog Novalića Odluka o raspodjeli novca stavljena van snage
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine okončala je hitnu sjednicu na kojoj su preispitane ranije donesene odluke o raspodjeli sredstava nižim nivoima vlasti – kantonima, gradovima i općinama, u svrhu borbe protiv koronavirusa i koje su poništene.

Na prijedlog premijera Federacije BiH Fadila Novalića usvojen je prijedlog da se navedena sredstva od 21 milion KM, umjesto u kantonalne, gradske i općinske budžete, direktno usmjere za nabavku medicinske i druge opreme za borbu protiv koronavirusa koja će se podijeliti najugroženijim područjima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sredstva će biti preusmjerena u ministarstva zdravstva.

Kako nam je potvrđeno Novalić će tražiti kada se odluka  bude opet donosila da kriterij za raspodjelu bude broj stanovnika i da raspodjela ide preko kantonalnih zavoda za javno zdravtsvo.

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.