5.4.2020. 11:45
0
Skaka: 1.425 dana bola, tuge i nadanja, 1.425 dana odbrane!
Peti april je Dan obilježavanja opsade Sarajeva 1992.-1995. Na Vijećnici je tim povodom okačena zastava Republike BiH. Ova zastava je potvrđena Ustavom Republike Bosne i Hercegovine usvojenim 14. marta 1993. godine. Koristila se do 1998. godine kada je usvojena nova zastava Bosne i Hercegovine.

"To je vrijeme koje je pisalo stranice o porazu civilizacije u srcu Evrope i o glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gradu prkosnih i hrabrih. Bolni dani u kojima su oduzimani nevini dječiji životi, ubijani naši sugrađani! 1425 dana bola, tuge i nadanja. 1425 dana odbrane! Da se zlo nikome ne ponovi!", kazao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.