9.4.2020. 9:09
0
Među 17 novozaraženih i ljekar sa UKC RS koji je ranije bio negativan
Ministar zdravlja RS Alen Šeranić kazao je jutros da je u posljednja 24 sata testirano 416 uzoraka od čega je 17 pozitivnih. Ukupno 365 lica je zaraženo koronavirusom.

„Imamo 81 oporavljenog od virusa korona. Ukupno je rađeno 3.734 testova u RS“, kazao je Šeranić.

On je kazao da je devet osoba hospitalizirano. Jedan od 17 pozitivnih slučajeva je i ljekar iz UKC RS koji je ranije bio negativan.

„Testiranja radimo zbog preventivnih razloga. Kada je riječ o zaraženim radi se o porodičnim ili neposrednim kontaktima za zaraženim. Ima i nekoliko lica koja nisu mogla navesti kontakt i to je razog što ne možemo ići u popuštanje javno-zdravstvenih mjera. Zatto je važno ostati u kući“, kazao je Šeranić. 

Četiri pacijenta na UKC RS su na respiratoru. 

Pod zdravstvenim nadzorom je 6.638 osoba.

Na pitanje novinara da li se rade obdukcije preminulih osoba koje su pozitivne na koronavirus, Šeranić je potvrdio da se rade obdukcije. 

„Virus nije aktivan kad čovjek premine, ali potrebne su mjere zaštite koje obducent poduzima“, kazao je Šeranić. 


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.