9.4.2020. 12:25
0
Radnicima u trgovinama više martovske plaće
Aktivnosti koje Sindikat radnika trgovine BIH provodi proteklih mjesec dana, kao i apeli koje je uputio poslodavcima u sektoru trgovine da finansijski nagrade radnike za trud koji su uložili kako bi lanac snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama građana BiH ostao u funkciji i koji su, i pored svih opasnosti kojima su izloženi svakodnevno bili na svojim radnim mjestima, nasmijani i na usluzi, urodili su plodom.

Kako navode iz Sndikata, iz svih krajeva BiH dobivaju poruke svojh članova o odlukama Uprava, kao i isplatama finansijskih stimulacija uz plaću za mart. 

- Iznosi su različiti od kompanije do kompanije, ali ono što je značajno je upravo ono što je STBiH i tražio. Ovo je izraz zahvalnosti i priznanje za sve radnike za njihovu hrabrost i požrtvovanost. Ovo je i motiv da oni istraju i da ostanu na ovoj prvoj liniji fronta ali i jasna poruka da su poslodavci i radnici zajedno odlučni da očuvaju radna mjesta i egzistenciju stotine hiljada ljudi koji dolazi upravo iz ovog sektora - saopćeno je iz Sindikata radnika trgovine BiH.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.