9.4.2020. 12:51
2
"Samo polako" i kako nas je ministar Mesihović uvjeravao da je sve uredu: Svi su oni imali mogućnost da to kupe, od Opće bolnice, KCUS-a, Hitne pomoći i Doma zdravlja
Ministar zdravstva u Vladi KS, Rusmir Mesihović, gostovao je sinoć na FTV-u u emisiji "Odgovorite ljudima".

Piše: Haris Ahbabović

Tema je bila aktuelna situacija oko pandemije koronavirusa u KS i BiH, uslovima rada, doktorima, smrtnim slučajevima, neodgovornosti pojedinih ljekara itd.

"Svi su bili obaviještene i svi su napisali svoje potrebe za opremom i svi su dobili potreban novac da bi kupili tu opremu", rekao je Mesihović, a kada mu je voditeljica emisija željela postaviti dodatno pitanje, on je kratko poručio:

"Izvinjavam se. Samo polako. Svi su oni imali mogućnost da to kupe, od Opće bolnice, KCUS-a, Hitne pomoći i Doma zdravlja. Niko nije bio onemogućen da to uradi. Što se tiče opreme, Skupština KS je odluko od 23. marta ove godine obavezala ZZOKS i skinula moratorij sa nabavke opreme, te ih obavezala da nabave opremu po potrebama svih 13 naših ustanova. To se radilo vrlo transparentno", rekao je Mesihović.

"Imalo li dovoljno testova", upitala je novinarka, a onda je Mesihović rekao:

"Stvarno... Jesmo li mi ovdje da smirujemo javnost ili da pravimo afere. Evo iz prve ruke, danas je došlo 150 hiljada. Njih ima dovoljno i testira se onoliko koliko je potrebno. Sada ćemo krenuti u malo masovnije testiranje", rekao je Mesihović.

Video: Facebook, FTV

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.