11.4.2020. 14:14
0
U Hercegovini raste broj zaraženih: U Širokom Brijegu još šest slučajeva koronavirusa
U Zapadno-hercegovačkom kantonu registrirano je još šest osoba zaraženih koronavirusom i svi su iz Širokog Brijega, potvrdio nam je Štab civilne zaštite tog kantona.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona šest pozitivnih osoba na prisustvo koronavirusa s područja Širokog Brijega su povezani s novim klasterom.

S područja kantona, kako se navodi jučer je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar testirano 39 osoba, a danas su nastavljena testiranja.

Do sada je u ZHK 58 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa od čega 43 osobe iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda, četiri s područja Posušja. U Ljubuškom do sada nije zabilježen nijedan pozitivan nalaz.

U samoizolaciji se nalazi 796 osoba, najviše ih je u Širokom Brijegu, ukupno 302 osobe, u Posušju 204, Ljubuškom 191 i na prostoru Gruda imamo 99 osoba.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.