14.4.2020. 16:56
0
Grupa od 18 bh. državljana puštena iz karantina na Bjelavama
Grupa od 18 bosanskohercegovačkih državljana koji su se 27. marta vratili iz Italije, napustili su danas karantin u Studentskom domu Bjelave u kojem su boravili po rješenju Federalnog ministarstva zdravstva.

Iako je prema propisima trajanje karantina 28 dana, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić kazao je da su nadležne epidemiološke službe dobile odgovor od Svjetske zdravstvene organizacije da u slučaju koronavirusa osobe mogu nakon 14 dana napustiti karantin.

- Naša je zadaća bila da im osiguramo normalne uvjete za boravak i mi smo uspjeli i više od toga. Drago mi je da smo već došli u priliku da neki od naših sugrađana napuštaju karantin - kazao je Nenadić koji je danas s komandanticom Štaba civilne zaštite KS Nihadom Glamoč i načelnikom Štaba Jasminom Terovićem posjetio Studentski dom na Bjelavama.

Adair Šetkić i Amar Balić koji su dobili rješenje o izlasku iz karantina, pohvalili su uvjete boravka i osoblje doma. Kako kažu, smještaj je bio iznad očekivanja, a na raspolaganju su im bili kvalitetni obroci, internet, TV i grijanje.

Nakon današnjeg otpusta, u karantinu na Bjelavama boravi 114. bh. državljana, dok se u objektu za prinudnu izolaciju nalazi sedam osoba, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.