18.4.2020. 11:25
0
Trnovo: U alkoholisanom stanju udario policajca, pretresom kuće pronađeno oružje
U srijedu navečer u 23,45 sati u prostorije PS Trnovo samoinicijativno je pristupio B.D. iz Trnova, u vidno alkoholisanom stanju sa povredom u predjelu glave gdje je prijavio da je fizički napadnut od strane NN lica.

TrnovoTokom obavljanja intervjua sa B.D. isti je ispoljio naročito drsko ponašanje u prostorijama PS Trnovo prema policijskim službenicima gdje je u jednom momentu fizički napao policijskog službenika PS Trnovo udarivši istog stisnutom pesnicom u predjelu glave. Nakon fizičkog napada policijski službenici spriječili su dalji napad B.D. na policijskog službenika gdje su istog uz upotrebu sile i sredstva za vezivanje stavili pod kontrolu. 

Zbog osnova sumnje da je  počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i lišen je slobode. Nakon lišenja slobode B.D. je alkotestiran, te je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,69 promila. U vezi gore navedenog krivičnog djela telefonom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je dao usmenu saglasnost za pretres kuće i pratećih objekata lica lišenog slobode. 

Dana 17.04.2020. godine na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu policijski službenici Šeste PU izvršili su pretres pratećih objekata i kuće u vlasništvu B.D. i tom prilikom su pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli: 8 komada ručnih bombi, jednu automatsku pušku, pet okvira za automatsku pušku, jednu prepravljenu pušku M48 sa skraćenom cijevi, jedan mehanizam za okidanje sa podrezanom cijevi, jednu drvenu oblogu sa drvenim kundakom, 886 komada municije različitog kalibra bez odobrenja nadležnog organa. 

Policijski službenici su pronašli jednu lovačku pušku sa optičkim nišanom, jedan pištolj, 18 komada metaka za koje je posjedovao odobrenje nadležnog organa. 

Nakon završene kriminalističke obrade istog dana u 21,30 sati B.D. otpušten iz službenih prostorije PS Trnovo. 

Zbog osnova sumnje da je isti počinio krivična djela Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija policijski službenici Šeste PU Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarijevo dostavit će redovnim putem izvješaj o počinjenom krivičnom djelu protiv B.D.




(Patria) 



















0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.