19.4.2020. 15:55
0
Glamoč: U karanten na Bjelavama jučer smješteno još 11 osoba
Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, broj osoba koje krše mjere samoizolacije u Kantonu Sarajevo je izrazito manji u odnosno na prethodni period.

Kako je na današnjoj pres-konferenciji saopćila komandantica Štaba civilne zaštite KS Nihada Glamoč, u toku jučerašnjeg dana su dvije osobe prekršile ovu mjeru, nakon čega su prinudno smještene u karantin u Studentskom domu na Bjelavama.

- U skladu sa naredbom koje je izdao Federalni štab civilne zaštite, tokom jučerašnjeg dana u karanten na Bjelavama smješteno je 11 osoba koje su stigle u Bosnu i Hercegovinu. Trenutno se u karentenu nalazi 131 osoba. Za dvije osobe je Federalno ministarstvo zdravstva izdalo rješenje o prestanku boravka u karanteni, a riječ je o osobama iz Distrikta Brčko - navela je Glamoč.

Istakla je da postoji negativan trend kada je riječ o porastu broja nezaposlenih u Kantonu.

- Od 18. marta na biroe Službe za zapošljavanje prijavile su se 3.222 osobe što znači da je, nažalost, toliko naših sugrađana ostalo bez posla - kazala je.

Istakla je da će Štab civilne zaštite u narednim danima distribuirati zaštitnu opremu socijalnim i javnim ustanovama, koje su za to iskazale potrebu.

- Dezinfekcija i čišćenje se redovno izvršavaju, a od 25. aprila planirane su aktivnosti proljetnog čišćenja našeg grada, koje će se izvršiti uz obavezno poštovanje svih izdatih naredbi - najavila je Glamoč.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.