26.4.2020. 12:40
4
Propadanje investicije vrijedne 16 miliona KM u Općini Novo Sarajevo: Bojim se da ćemo uskoro slušati priče kako je potrebno uložiti dodatno u rekonstrukciju ovog zdanja
Novoizgrađeni kružni tok i pothodnik na trasi Južne longitudinale u blizini pekare „AS“ u naselju Hrasno Brdo na području Općine Novo Sarajevo su u avgustu 2018. godine zvanično pušteni u promet, u organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Kružnim tokom spojeno je pet ulica i to: Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Put Mladih muslimana i Hrasno Brdo. Ukupna vrijednost projekta je 8.118.026,13 eura.

Arslan Dučić je kao građanin odlučio samostalno provjeriti i dokumentovati na svom Youtube kanalu trenutno stanje navedenog pothodnika
"Danas sam nakon godinu i po od svečanog otvorenja, na kojem je prisustvovao i mandatar Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, posjetio kružni tok i pothodnik u naselju Hrasno i Hrasno Brdo ukupne vrijednost od čak 𝟴.𝟭𝟭𝟴.𝟬𝟮𝟲,𝟭𝟯 𝗲𝘂𝗿𝗮. Ovo je iznos, koji smo mi građani dali za izgradnju ove investicije", navodi Arslan. 

Kako navodi zatekao je: narušen interijer pothodnika, polupane prozore, pokidane kablove, liftove koji nisu u funkciji, pse lutalice, odsudnost osoblja koje osigurava navedeni prostor. 

"Nekako se bojim da ćemo uskoro slušati priče, kako je potrebno uložiti dodatnih nekoliko hiljada ili miliona KM u rekonstrukciju ovog zdanja. Ovaj primjer neodržavanja investicija je česta pojava na teritoriji Općine Novo Sarajevo", kaže Arslan.





(Lejla Trle) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.