28.4.2020. 15:02
0
Dodik: Formirali smo "ad hoc" grupu za kreiranje akcionog plana i odgovor EU
Članovi Predsjedništva danas su održali sastanak sa ambasadorima Kvinte i EU na kojem je razgovarano o aktuelnoj situaciji. Milorad Dodik je kazao da je sastanak imao jednu tačku dnevnog reda.

"Sadašnje stanje je tako da je mjere koje je poduzela FBiH za karantine, dovelo i Vijeće ministara u probleme. Dali smo rok od 24 sata da se vidi kako će to pitanje biti rješeno", kazao je Dodik.

"Imate zaključak sa prošle sjednice gdje piše tamo gdje se ne uspostave karantini da se otvore granice. To ponašanje FBiH nije dobro, jedino što preostaje je da se putem Vijeća ministara pokuša ujednačiti praksa u oba entiteta. RS ostaje u karantinu, 1. maj je izazovan datum za širenje korona virusa, mjere FBiH nisu dobre jer su ishitrene i jednostrane u tom pogledu", kazao ej Dodik.

Sastanak sa ambasadorima Kvinte je rezultirao jednom tačkom o kojoj se razgovaralo.

"Sastanak sa Kvintom i jedna tačka dnevnog reda bila je vezana za summit u Zagrebu. Ključno pitanje je bilo da se iniciraju mjere za 14 tačaka iz mišljenja EU. Donijeli smo zaključak da se formira grupa u sastavu: Predsjedništvo, Savjet ministara i oba kolegija predstavničkog i Doma naroda da se sastanemo i donesemo jedan dokument koji bi bio odgovor na tih 14 tačaka iz mišljenja kako bi Vijeće ministara moglo predložiti Akcioni plan".

Dodik je još kazao da je predloženo da Vijeće ministara BiH okupi sve faktore uključene u Mehanizam koordinacije.

 

(Patria)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.