28.4.2020. 17:55
0
"Otprilike planirana sredstva su 488 miliona KM, a bila su 500 miliona. To je 320.000 uposlenih u Federaciji BiH"
Federalna ministrica finansija Jelka Milićević izjavila je delegatima na vanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH da zasigurno ne mogu biti zadovoljni rebalansom ovogodišnjeg budžeta FBiH, kao i zakonom o njegovom izvršenju jer "niko nije ni u resornom ministarstvu".

- Ono što smo se trudili jeste da ćemo imati pad prihoda od 15 posto. S jedne strane to je nešto što mi želimo da ostane, a s druge strane je uistinu nužna intervencija za mjerama koje će koliko toliko očuvati gospodarstvo i stvoriti preduvjete da se izgubljena radna mjesta vrate - kazala je Milićević.

Izmjene budžeta zasnivaju se na tome da se nadomjeste izvori finansiranja.

Govoreći o uspostavi Stabilizacijskog fonda pojasnila je da su to sredstva budžeta koja će kroz Ministarstvo finansija subvencionirati doprinose na najnižu plaću.

- Prema našim procjenama to je 320.000 uposlenih u Federaciji BiH i otrpilike planirana sredstva su 488 miliona KM, a bila su 500 miliona. Dakle, napravljena je korekcija u Predstavničkom domu za 12 miliona KM - kazala je Milićević.

Među novinama, istakla je da je u rebalansu budžeta 200 miliona KM namijenjeno nižim nivoima vlasti, kantonima.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.