4.5.2020. 12:52
0
Fadil Novalić poručio: Ovo je kraj početka. Treba nam da što prije usvojimo ovaj zakon
Ušli smo u pandemiju sa iskustvom koje je na svjetskom nivou nula. Ne postoji ni izgrađena teorija, tako da je sve svedeno da se donese prvi korak mjera, koji predstavlja neki podnošljiv oblik života, rekao je danas u Domu naroda Parlamenta FBiH premijer Federacije Fadil Novalić govoreći o 'korona' zakonu.

“Ovo je kraj početka. Uzimamo vrijeme. Predstoje sada nove mjere. Išli smo do granica za koje možemo garantirati da ćemo provesti i ovaj zakon se može provoditi četiri do šest mjeseci. Nakon toga moraju ići nove mjere”, dodao je Novalić. 

Zahvalio je svima koji su uložili trud da poprave zakon.

“Treba nam da što prije usvojimo ovaj zakon, a vaše primjedbe nisu mogle biti uključene u brze mjere”, istakao je Novalić.

Replicirao je Elmedin Konaković (NiP) kazavši da je Novalić slikovito opisao stanje FBiH da nema fiskalni kapacitet, nego ima kapacitet zaduživanja. 

Potom je replicirao i Aner Žuljević (SDP) kazavši da nam neće ni trebati aktivne mjere “jer ćemo svi pocrkati od pasivnih”. 

Na zahtjev predsjenika Kluba Hrvata data je polusatna pauza. 

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.