7.5.2020. 13:53
2
Ko je Sanja Lekić preko koje je "Srebrena malina" nabavila respiratore iz Kine
Afera "Respirator" dobila je novu dimenziju. Naime, nakon nabavke 100 respiratora iz Kine, koje je za potrebe FBiH i naručioca Federalne uprave civilne zaštite nabavila firma "Srebrena malina" iz Srebrenice, čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić, u cijeloj priči se pojavio i posrednik.

Naime, umjesto laži da Fikret Hodžić radi direktno sa Kinom, ispostavilo se da je sve išlo preko firme iz Podgorice "BTL Medical Montenegro", čija je vlasnica Sanja Lekić, prenosi danas Dnevni Avaz. Ona je preduzetnica već 19 godina.

Osnovna djelatnost firme je trgovina na malo i veliko kozmetičkim, frizerskim i medicinskim proizvodima i aparaturom. ,,Alfa Ton Lekić“ je od svog osnivanja generalni distributer proizvoda ,"BEAUTY&BUSINESS SPA", prepoznatljivog italijanskog brenda ,,ALFAPARFA“, prenosi Avaz.

Njeno preduzeće оd 2009. godine, uz asistenciju ALFAPARFA ostvaruje saradnju s prestižnom frizerskom akademijom ,,Mahogany“ iz Londona gdje njihovi frizeri edukatori odlaze na napredne kurseve.

Također, Sanja je vlasnica i privatne ustanove za obrazovanje odraslih koja pokriva obuke za: kozmetičar – estetičar, frizer, maser, šminker, wellness i SPA terapeut.

Dobitnica je prestižnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Godine 2013. dobija nagradu ,,Preduzeće koja podržava porodicu u zemljama Jugoistočne Evrope“, 2014. godine nagradu ,,Preduzetnica u oblasti edukacije“, kao i nagradu ,,NAJ ŽENA 21.vijeka“ u oblasti biznis i preduzetništvo i “DAMA GODINE” 2018 za cjelokupni rad i stvaralaštvo, piše Avaz.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.