7.5.2020. 18:10
0
Kolegij za EU: Do 30. juna pripremiti Metodologiju izrade Porgrammam integrisanja BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija predsjedavao je četvrtom sjednicom Kolegij za evropske integracije, koja je održana danas u Sarajevu.

Na sjednici je istaknuto da su evropske integracije strateško opredijeljenje BiH, te da zajedničkim djelovanjem svih nivoa vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima i dosljednom primjenom mehanizma koordinacije, BiH može nastaviti rad na ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU.

U skladu sa tim, Kolegij za evropske integracije danas je zadužio Komisiju za evropske integracije da do 30. juna 2020. godine pripremi Metodologiju izrade Programa integrisanja BiH u Evropsku uniju, u skladu sa principima Odluke o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini, te da je dostavi Kolegijumu za evropske integracije na razmatranje.

Takođe, s ciljem ubrzanja procesa pristupa BiH Evropskoj uniji, Kolegij za evropske integracije danas je zadužio Komisiju za evropske integracije da do 15.6.2020 pripremi Akcioni plan za realizaciju ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji i dostavi ga Kolegijumu za evropske integracije.


(Patria)

KolegijEU
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.