7.5.2020. 19:18
0
“BiH jedina zemlja kojoj je Italija poslala ljudsku i tehničku podršku”
“Bosna i Hercegovina je jedina zemlja sa kojom je Italija počela program pomoći u vidu ljudske i tehničke podrške”, izjavio je za “BHRT” italijanski ambasador u BiH Nikola Minasi.

Italija je donirala Bosni i Hercegovini 200 specijalnih maski koje će biti korištene na odjelima za sub-intenzivnu njegu u bolnicama u Federaciji BiH.

Minasi je istakao da su ove maske veoma značajne, jer uz pomoć njih jedan respirator može pomoći dva pacijenta.

Iz Italije su u BiH stigla i dvojica vojnih ljekara koji će biti na raspolaganju bolnicama širom BiH.

Minasi je rekao da će oni, u saradnji sa Ujedinjenim nacijama i nadležnim organima BiH, razgovarati sa kolegama u našoj zemlji, kako bi podijelili svoje iskustvo u borbi protiv koronavirusa, stečeno tokom epidemiološke krize u Italiji.


Prema njegovim riječima, koronavirus je prilika za EU da nauči kako se mora još bolje sarađivati.

“Virus ne poznaje granice, moramo sarađivati, zajedno smo jači”, poručio je Minasi.




(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.