8.5.2020. 14:05
0
Zvizdić povodom 9. maja: BiH je bila, jeste i biće multietnička, građanska, antifašistička
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBIH, Denis Zvizdić uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine, povodom 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

“U vremenu kada obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom i 70 godina od Šumanove deklaracije koja je trasirala projekat saradnje evropskih država i čuvanja univerzalnih vrijednosti ljudskih prava i sloboda, borba protiv fašizma i drugih totalitarizama mora biti još jača i snažnija.

Na ovaj dan kada se slavi mir i jedinstvo u Evropi, mi u BiH s ponosom ističemo da je članstvo u EU naš najvažniji vanjskopoliticki prioritet koji nema alternativu, posebno zbog činjenice da EU predstavlja garant mira i ekonomskog prosperiteta. Samo zajedno, udruženi u evropsku porodicu, možemo lakše i brže koračati ka tom cilju i oduprijeti se svim pokušajima zatiranja našeg antifašističkog naslijeđa. Dragi Bosanci i Hercegivci, sretan vam Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope uz poruku da smo mi u Bosni i Hercegovini oduvijek dio evropske porodice.
BiH je bila, jeste i biće multietnička, građanska, antifašistička, demokratska i evropska država. To je naša obaveza i naš cilj.“ navodi se u Zvizdićevoj čestitki.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.