11.5.2020. 15:46
3
Sporni respiratori koje je nabavila firma "Srebrena malina" ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za tretman pacijenata!
U nalazu vještaka utvrđeno je da nabavljeni respiratori ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za adekvatan tretman pacijenata u jedinicama intenzivne terapije, među koje spadaju pacijenti oboljeli od Covid 19, prenosi danas Dnevni Avaz.

Dakle, nije preporučeno korištenje ovih ventilatora u jedinicama intenzivne terapije.

Tim tužilaca Tužilaštva BiH, od početka rada na predmetu, 04.05. ove godine, kada je tužilaštvo preuzelo predmet, poduzeo je cijeli niz potrebnih radnji, na utvrđivanju svih okolnosti ove nabavke i intenzivan rad se svakodnevno nastavlja.

Putem instituta Međunarodne pravne pomoći, pribavljeni su i pribavljaju se svi potrebni podaci i informacije o predmetnoj nabavci, vrše se vještačenja i pregledi dokumentacije i tužilački tim je u svakodnevnom i stalnom kontaktu sa policijskim i sigurnosnim agencijama, sa kojima radi na predmetu.

Tužilaštvo BiH o provedenim aktivnostima će blagovremeno i tačno informirati javnost.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.