13.5.2020. 20:00
0
Istražitelji završili sa izuzimanjem dokumentacije u Vladi FBiH, SIPA uskoro i u Vladi RS
Istražitelji SIPA-e i tužioci Tužilaštva BiH u zgradi Vlade FBiH provjeravali su dokumentaciju koja je u vezi sa aferom "Respiratori", te su dio i izuzeli, potvrđeno je za Patriju.

Jučer je Vlada Federacije BiH suspendovala direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, a njegovu funkciju preuzet će dosadašnji pomoćnik Mustafa Kadribegović. Kako saznajemo ovakva provjera dokumentacije uskoro će biti i u Vladi RS-a s obzirom da postoje prijave za sumnjive nabavke i u ovom bh. entitetu.

SIPA-a je ranije tražila od Vlade da im dostavi dokumentaciju o nabavci 100 spornih respiratora iz Kine u BiH i dokumentacija im je i dostavljena, ali su istražitelji ipak došli u zgradu Vlade i sami pregledali dokumentaciju.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.