16.5.2020. 12:54
0
Ambasadori položili cvijeće na Vracama i Jevrejskom groblju za žrtve
Šefica Misije OSCE-a u BiH ambasadorica Ketlin Kavalec (Kathleen), zajedno sa drugim članovima Misije OSCE-a i ambasadorom Nizozemske Reinoutom Vosom položila je danas cvijeće za žrtve Drugog svjetskog rata na Spomen-parku Vraca i Jevrejskom groblju.

Tim povodom Kavalek je rekla da je došla u ime misije OSCE-a kako bi odali počast žrtvama fašizma i u "našim mislima su svi njihovi srodnici koji pate."

"Naš cilj jeste da uvijek radimo na provedbi mira. Naše prisustvo ovdje je znak podrške svima koji su nastradali", rekla je Kavalek.

Odgovarajući na pitanje da li je ovo polaganje cvijeća za stradale žrtve Drugog svjetskog rata odgovor na misu za žrtve Bleiburga koja se održava u Sarajevu, Kavalec je kazala:

"Naše prisustvo danas ovdje znak je poštovanja koje osjećamo prema nastradalim žrtvama i našeg razumijevanja za bol koje njihove porodice osjećaju zbog gubitka", kazala je.


(Patria) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.