21.5.2020. 13:12
0
Afera "Respiratori": SIPA pretresa Zavod za javno zdravstvo u Mostaru
FOTO: Dnevni Avaz
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresaju prostorije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Mostaru, saznaje i prenosi Dnevni Avaz.

Skupa s pripadnicima SIPA -e nalaze se i tužioci Tužilaštva BiH, a radi se o nastavku afere "Respiratori" koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine u Bosnu i Hercegovinu. Prije tri dana SIPA je izuzela i dokumentaciju iz Zavoda za javno zdravstvo u Sarajevu gdje je sjedište ove institucije.

Čelni ljudi Zavoda tada su rekli da su SIPA -i dali sve što ih je zanimalo, a tiče se sporne nabavke za koju tvrde da nije išla preko Zavoda, prenosi Avaz.

 - SIPA i Tužilaštvo BiH su u nama imali partnere i stavili smo na raspolaganje svu dokumentaciju koju posjedujemo, sve što može poslužiti istrazi. Niti ja, niti bilo ko iz Zavoda nemamo ništa sa tehničkom specifikacijom nabavki - rekao je nedavno Davor Pehar, direktor Zavoda.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.