26.5.2020. 12:21
4
Šta će se desiti sa preostalih 20 respiratora: Avion nije odletio za Peking, nema dozvolu za prelet preko Ukrajine
FOTO: avaz
Avion kompanije "FlyBosnia" trebao je poletjeti Peking, ali vraćen je s piste, jer nema dozvolu za prelete preko Ukrajine, tako da još niko ne može garantirati da će sutra, kako je najavljeno, dostaviti preostalih 20 respiratora u BiH.

Riječ je o ostatku od 100 kupljenih respiratora, koji su plaćeni 10,5 miliona KM, a za čiju nabavku je zaduženo preduzeće za proizvodnju i preradu voća i povrća "Srebrena malina", koje je u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića. 

Kako nam je potvrđeno, planirano je preuzimanje respiratora. Međutim, s obzirom na to da su "Srebrenoj malini" blokirani računi, te da se čeka odluka Suda BiH po zahtjevu Hodžića da mu se odobri 475.000 KM kako bi platio PDV, isporuka je još uvijek pod znakom pitanja. 

Inače, dozvola za uvoz respiratora koju je izdala Agencija za lijekove izdala "Srebrenoj malini", istječe sutra, 27. maja, prenosi avaz. 

"FlyBosnia" je pristala da uveze 20 respiratora po ranijem dogovoru.

Podsjetimo, u toku je istraga koju sprovode Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), povodom sporne nabavke respiratora, a procedurae nabake ispituju i komisije u oba doma Parlamenta FBiH.


(Admir Oručević)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.