27.5.2020. 9:04
0
Biden nazvao Trampa "potpunom budalom" s lažnim "mačo ponašanjem"
Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden u je svog republikanskog protivnika Donalda Trampa nazvao "potpunom budalom" jer ne nosi masku na javnim događanjima, ustvrdivši kako Trampov manjak čvrstog vodstva u pandemiji "stoji ljudske živote".

Odluka o tome da li nositi masku za lice u javnosti ili ne postalo je pitanje nacionalne političke bitke, prema kojemu su dvojica američkih predsjedničkih kandidata usvojila vrlo različite pristupe.

Biden odluka da na Dan sjećanja, prilikom svojeg prvoj pojavljivanja u javnosti od ožujka, nosi masku na otvorenome privukla je pažnju Trampa, koji je na Twitteru objavio sliku Bidena uz komentar: "Ovo bi moglo pomoći objasniti zašto Tramp ne voli nositi masku u javnosti".

Američki je predsjednik prilikom niza javnih događanja, uključujući Dan sjećanja, odbio nositi masku pred kamerama.

- On je budala, potpuna budala, jer tako govori. Čak i vodeći liječnik svijeta kaže da biste trebali nositi masku u gužvi - izjavio je Biden u snimljenom intervjuu za CNN.

Biden je Trampovo ponašanje nazvao "mačo glupostima" i lažno muževnim ponašanjem koje ljude stoji života.

Predsjednik je u utorak izjavio kako smatra "vrlo neobičnim" to što je Biden za Dan sjećanja nosio masku, budući da se nalazio na otvorenom, po lijepom vremenu.

Bidenov izlazak u javnost u ponedjeljak prvi je izlazak 77-godišnjeg predsjedničkog kandidata iz kuće nakon nekoliko sedmica.  Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuje nošenje maske za lice u javnosti gdje god je teže provoditi mjere socijalnog distanciranja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.