29.5.2020. 8:58
3
Amir Zukić: Odluka SAD-a je rezultat pritiska domaćih faktora
Zatečen sam odlukom američkog državnog sekretara Mikea Pompea zbog odluke o zabrani mog ulaska u SAD, kazao je Amir Zukić, biši generalni sekretar SDA u prvoj izjavi nakon objavljivanja spomenute odluke.

Zatečen sam ovom Odlukom, iz razloga što sam podnio ostavke na sve pozicije u SDA prije dvije godine kako bih neopterećeno mogao dokazati svoju nevinost na sudu. Interesantno je da je ova odluka donesena iako se nisam obratio u SAD i kada sam se povukao iz javnog života. Presumpcija nevinosti je osnov u svim demokratski uređenim zemljama. Pritisak koji se pravi na mene i informacije koje su dostavljene administraciji SAD-a da donesu ovakvu odluku je nastavak pritisaka domaćih faktora. Pozivam administraciju SAD da se uključi aktivno u moj predmet, a tako i u ostale, te da utvrde stepen krivnje ili nevinosti, kao i koliko ima umiješanosti političkih faktora u procese. Bez obzira na odluku SAD podržavam rad američke administracije i doprinose koji su oni dali u Bosni i Hercegovini - kazao je Zukić, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.