29.5.2020. 10:09
1
Vlada ukida stanje nesreće u FBiH proglašeno 16. marta
Nakon što je 16. marta Vlada FBiH proglasila stanje nesreće zbog pandemije koronavirusa, na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade trebala bi biti donesena odluka o ukidanju te odluke. Iako je bila zakazana sjednica ona je odgođena zbog novonastale situacije s obzirom da je premijer FBiH Fadil Novalić zadržan na ispitivanju u SIPA-i u vezi afere "Respiratori", a tokom dana očekuje se da bude predat u Tužilaštvo BiH zajedno sa Fikretom Hodžićem vlasnikom "Srebrene maline" koja je nabavila respiratore i Fahrudinom Solakom, suspendovanim direktorom Federalne uprave civilne zaštite.

Za nabavku 100 respiratora utrošeno je 10,5 miliona KM, a koji se ne mogu koristiti u jedinicama intenzivne njege. 

Trebala bi biti održana samo telefonska sjednica, a Federalni štab civilne zaštite u srijedu je na sjednici dao preporuku Vladi FBiH da proglasi prestanak stanja nesreće. 

"Zbog povoljne epidemiološke situacije na području Federacije članovi Federalnog štaba civilne zaštite usvojili su i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) uputili na razmatranje i odlučivanje prijedlog Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH. Prijedlogom ove Odluke 31.05.2020. godine prestaje stanje nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH koje je Vlada FBiH proglasila 16. marta ove godine. Odlukom o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH zadužit će se FŠCZ i Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva da i dalje prate i procjenjuju stanje epidemiološke situacije na području FBiH i na toj bazi utvrđuju mjere i aktivnosti na sprečavanju širenja korona virusa (Covid-19)", saopćeno je nakon sjednice Federalnog štaba CZ. 


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.