30.5.2020. 12:51
0
Građani se zaustavili i ispred Predsjedništva, a Hadžikadić poručio: Došla je iz srca, važno je da se čuje glas naroda
Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres kazao je na današnjoj mirnoj protestnoj šetnji da je ona došla iz srca i duše.

 Na Baščaršiji se okupilo više hiljada građana koji će šetati do Parlamentarne skupštine BiH, a među prvim zahtjevima je održavanje lokalnih izbora, borba protiv korupcije, promjene.  

"Ljudi koji smatraju da se nešto drugačije mora desiti u ovoj državi i mislim da je zaista krajnje vrijeme. Vidite šta se dešava jučer i prekjučer, odjednom se kriminal izjednačava sa nacionalnim pitanjem i da se upit Tužilaštva smatra državnim udarom. Država se poistovjećuje sa strankom da li je to moguće i državu izjednačavaju sa entitetima. Nama je stvarno važno da se naš glas čuje. Ne daju nam čak ni izbore, korupcija je svuda, a u državi odlučuju tri predsjednika tri političke stranke. Narod ne odlučuje“, kazao je Hadžikadić. 

Ukoliko budu održani Lokalni izbori Platforma za progres izaći će u 30-ak općina sa više od 200 kandidata.

„Bit ćemo veoma značajni na ovim izborima, a pogotovo ćemo biti značajni na Općim izborima 2022. godine“, kazao je Hadžikadić za Patriju. 




0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.