31.5.2020. 21:49
5
Duška Jurišić će biti smijenjena, na mjesto direktora TVSA dolazi bivši ministar iz SDA
Funkciju direktorice Televizije Kantona Sarajevo od iduće sedmice više neće obavljati Duška Jurišić, potvrdio nam je ovu informaciju predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak.

Na njeno mjesto, a na prijedlog Kantonalnog odbora SDA Sarajevo trebao bi biti postavljen Safet Kešo, bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo.

"To je istina. Smjena bi se trebala desiti u toku iduće sedmice. Razlog za smjenu gospođe Jurišić su jednostavni, a to su krivične prijave koje su napisane, pa čak i naplaćene. Želim napomenuti da je to glavni razlog, da nemamo ništa protiv nje i da je Jurišić divna osoba, ali to je tako", rekao je predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak.

Ono što je interesantno jeste činjenica da Kešo nema nikakvog medijskog iskustva. U njegovoj biografiji piše da je završio klasičnu gimnazije, potom Filozofski fakultete u Sarajevu, te je stekao zvanje magistra lingvističkih nauka.

Tokom školovanja bio je učenik generacije i jedan od najboljih studenata generacije Univerziteta u Sarajevu. Zaposlen je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu gdje radi na izradi prvog doktorata iz oblasti komparativne gramatike slavenskih jezika u modernoj BiH.

Kako nezvanično saznajemo za vrijeme pandemije koronavirusa inspekcija je sedam puta posjetila ovu televizijsku kuću.

Podsjećamo, dugogodišnja novinarka i urednica Duška Jurišić u novembru prošle godine imenovana je na funkciju direktorice Televizije Kantona Sarajevo.

Ona je tokom bogate karijere obavljala dužnost urednice TV programa i Informativnog programa Federalne televizije, odgovorne urednice magazina Dani, producirala je i uređivala niz autorskih televizijskih projekata. Najpoznatija je po autorskom talk show programu Pošteno (govoreći), koji je nastao 2003. u produkcije BHT-a, a od 2007. godine je emitovan na FTV-u.
 

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.