1.6.2020. 10:37
0
U RS-u koronavirus potvrđen još kod 14 osoba, jedan muškarac preminuo
U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj testirano je 578 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba – saopćeno je danas iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

Radi se o šest osoba ženskog i osam muškog spola. Po pet zaraženih je iz Dervente i Mrkonjić Grada, dvoje iz Doboja, a po jedno iz Kotor Varoši i Prijedora.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj s potvrđenim prisustvom virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Prijedora, koji je imao hronična udružena oboljenja.

Do sada su u RS potvrđena 1.422 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 111 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj novi virus.

Oporavilo se ukupno 930 osoba, a testirano je njih 27.620.

Ukupan broj hospitaliziranih je 105, od čega u Univerzitetsko kliničkom centru RS je 38, a u općim bolnicama 67 osoba.

U tom bh.entitetu pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.991 osoba, a nadzor je završen kod njih 33.275, saopćeno je danas iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.