1.6.2020. 14:29
0
"Smjenom sve ostaje isto, treba nova Vlada FBiH"
Prijedlog za smjenu Vlade FBiH je naivan i neozbiljan. Iako su ključni ljudi Vlade FBiH glavni akteri jedne od najbrutalnije kriminalne afere u posljednjih deset godina, izglasavanjem nepovjerenja Vladi FBiH činjenično stanje ostaće isto, odnosno sadašnji saziv Vlade FBiH nastavlja sa radom do izglasavanja nove Vlade FBiH. Dakle, Novalić ostaje premijer i nakon smjene od strane Parlamenta FBiH, rekao je lider Građanskog saveza i zastupnik u Predstavničkom domu FBiH Nihad Čolpa.

"Smatram da nam ne trebaju predstave za malu djecu, nije vrijeme za politiziranje i populizam, već je neophodno konkretno djelovanje, a jedino što je moguće u ovom trenutku je pritisak i insistiranje da parlamentarna većina implementira rezultate izbora iz 2018. godine i formira novu Vladu FBiH", dodao je Čolpa. 

Dodaje da je GS "tokom pandemije upozoravao na mnoge afere ove vlade, tako da je neupitna podrška Građanskog saveza kada smjena dođe na dnevni red, nakon koje će moći jedino konstatovati da je vlada u duplom tehničkom mandatu".

"Očekujem od kolega iz opozicija da svi zajedno konkretnije djelujemo i tražimo implementaciju izbora bez kojih Novalića i ministre nećemo moći odvojiti od udobnih fotelja u kojima su već šest godina", poručio je Čolpa.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.