4.6.2020. 15:46
4
Podnesena krivična prijava protiv policijskog komesara Nusreta Selimovića zbog kršenja Zakona o javnim nabavkama
Kantonalno tužilaštvo KS zaprimilo je krivičnu prijavu protiv policijskog komesara Nusreta Selimovića, a zbog kršenja Zakona o javnim nabavkama, potvrđeno je za Dnevni Avaz iz Tužilaštva KS.

Naime, neimenovana grupa uposlenika MUP-a Kantona Sarajevo podnijela je krivičnu prijavu protiv policijskog komesara Nusreta Selimovića zbog, kako su naveli, kršenja Zakona o javnim nabavkama.

U prijavi uposlenici MUP-a naveli su navodno favoriziranje određenih, kako navode, „prijateljskih firmi“ komesara Nusreta Selimovića koje pobjeđuju na tenderima.

- Obraćamo se Agenciji za javne nabavke, Tužilaštvu KS i onima koji se nalaze na funkcijama Vlade KS sa molbom da pokušaju nagovoriti neku od kompanija da se prijavi na javni poziv-tender kod komesara Nusreta Selimovića u Upravi policije KS za bilo kakav posao. Odmah možete biti sigurni, bez obzira na poslovne reference, da posao na tenderu ne može dobiti niti jedna kompanija ako za taj posao budu zainteresirane određene četiri firme - navodi se u prijavi, prenosi Avaz.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.