5.6.2020. 18:01
0
Tužilaštvo BiH nezadovoljno odlukom Suda BiH u slučaju 'Respiratori'
Zbog velikog broja medijskih upita i iskazanog interesa javnosti u vezi žalbe Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na rješenje Suda Bosne i Hercegovine kojim je odbijen prijedlog Tužiteljstva za određivanje mjere pritvora u predmetu koji se odnosi na nabavku respiratora, nakon zaprimanja drugostepenog rješenja Suda o žalbi Tužiteljstva, a kojim su precizirane izrečene mjere zabrane prema osumnjičenim osobama, Tužiteljstvo može priopćiti javnosti da bez obzira na nastalu situaciju nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

"Radi transparentnosti postupka i pravodobnog izvještavanja javnosti, informiramo javnost da je Tužiteljstvo predsjedniku Suda BiH, uputilo pismo u kojem ga je izvjestilo da Tužiteljstvo nema zakonom propisanu nadležnost da izvršava nadzor nad izrečenim mjerama, niti da vrši kontrolu nadzora i provodivosti mjera, što je u nadležnosti Suda i policijskih organa.

Tužiteljstvo je objavilo kompletno rješenje Suda BiH u kojem jasno stoji da se djelimično uvažava žalba Tužiteljstva BiH.


(PAtria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.