5.6.2020. 21:46
0
Kanton Sarajevo želi institucionalizirati svoju podršku Memorijalnom centru u Potočarima
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar finasija Jasmin Halaebić i ministar za boračka pitanja Hajrudin Grabovica razgovarali su danas sa izvršnim direktorom Memorijalnog centra Srebrenica Potočari Emirom Suljagićem.

Tema je bila pokretanje aktivnosti na zaključivanju međusobnog memoranduma o razumijevanju s ciljem podrške radu ovog Memorijalnog centra od strane Kantona Sarajevo.

„Želimo doći do najboljih pravnih modela kako bi podrška i potpora radu ovoj važnoj instituciji i spomen mjestu žrtava genocida u Srebrenici postala institucionalna“, poručio je ovom prilikom premijer Nenadić.

Pored ovakve podrške, Kanton Sarajevo će nastaviti pružiti pomoć općini Srebrenica za finansiranje manifestacije sjećanja na genocid u Srebrenici 11. jula u Potočarima.

Kanton Sarajevo kontinuirano iskazuje podršku i pruža finansijsku potporu radu Memorijalnog centra te kroz grantove prema nevladinim organizacijama pomaže stanovnike Srebrenice na čemu se direktor Suljagić posebno zahvalio. Ovom prilikom on je upoznao prisutne o tekućim aktivnostima i planovima u radu Memorijalnog centra kako u tekućoj tako i u narednim godinama.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.