10.6.2020. 11:54
0
Izvještaj o nabavci respiratora: FUCZ imao devet ponuda
Odbor je odmah na početku od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva zdravstva, Federalne uprave civilne zaštite, Federalnog štaba civilne zaštite, Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine i F.H. Srebrena malina tražio da u što kraćem roku dostave sve potrebne informacije i ovjerene fotokopije popratne dokumentacije, a posebno da se osvrnu na deset pitanja koja su poslanicima bila posebno zanimljiva.

Posebno je zanimljivo da odbor navodi kako je zadovoljavajuće odgovore dobio samo od Federalnog ministarstva zdravstva i Agencije za javne nabavke BiH.


"Federalni štab civilne zaštite nije odboru dostavio odgovor na upit te je zapovjednica štaba gospođa Jelka Milićević poslala dopis u kojem jasno navodi da je sekretar, na njen nalog da pripremi odgovor na upit, poslao odgovor da se pitanja ne odnose na štab i da na ista ne treba davati odgovore. Tako je Milićević poslala odgovor na naš upit lično odgovarajući na sva pitanja sa "nije mi poznato", osim na pitanje da li je Federalni štab civilne zaštite donio odluku o nabavci spornih respiratora, gdje je bila izričita da štab nije donio takvu odluku, a što znači da nije bila upoznata o proceduri nabavke respiratora", navodi se u izvještaju.


Predstavnik FUCZ-a se nije odazvao pozivu da prisustvuje sjednici odbora, dodaju, a Srebrena malina poslala je dopis u kojem navodi da je sva dokumentacija koju su posjedovali, a koja se odnosi na nabavku respiratora, oduzeta od Tužilaštva BiH i SIPA-e.


Mustafa Kadribegović, v. d. direktora FUCZ-a, odazvao se pozivu i prisustvovao sjednici odbora te između ostalog kazao kako oni ne raspolažu dokumentacijom u pisanoj formi.


"Također je rekao da je Sanita Alagić, pomoćnica direktora, rekla da je bilo ukupno devet ponuda za nabavku respiratora, ali da je on lično vidio samo jednu i to ponudu Srebrene maline", stoji dalje.


Iz odgovora Federalnog štaba civilne zaštite i Federalne uprave civilne zaštite kažu da je navodno bilo devet ponuda za nabavku traženih respiratora, uključujući ponudu firme F.H. Srebrena malina d.o.o., ali v. d. direktora nije mogao dati na uvid fotokopije nijedne ponude, uključujući izabranog ponuđača, jer ih nema protokolisanih u upravi i on lično ih nije vidio.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.