10.6.2020. 17:10
0
Kanton Sarajevo: Javni poziv od 5. juna namijenjen pravnim licima upisanim u sudski registar
Raspisani javni poziv od 5. juna ove godine namijenjen je samo pravnim licima upisanim u sudski registar, saopćeno je iz Ministarstva privrede KS s obzirom na učestale upite vezane za pravo učešća privrednih subjekata po osnovu registracije na javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće u Federaciji Bosne i Hercegovine za april i maj ove godine.

Javni poziv je raspisan i objavljen 5. juna ove godine od Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, a iz ovog resornog ministarstva još jednom naglašavaju da pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju pravna lica (upisana u sudski registar), a koja ispunjavaju i druge propisane uslove.

U isto vrijeme ističu da će fizička lica (registrovana u općinama), koja samostalno obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost, svoje pravo učešća moći ostvariti putem javnih poziva koje će raspisati i objaviti općine iz Kantona Sarajevo u narednih nekoliko dana.

Zbog svega navedenog, mole sve privredne subjekte da ovo uvaže i ne šalju svoje prijave na Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, ukoliko ne ispunjavaju tražene uslove, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.