10.6.2020. 17:25
6
Vulić: Nismo ni mi vama spominjali žurku "Konaković iznad zakona"
Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici razmatrao je dva zahtjeva za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, odnosno smjenu aktuelnog ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca i zamjenika ministra civilnih poslova BiH Siniše Ilića.

Tokom rasprave zastupnica SNSD-a Sanja Vulić je konstatirala da je entitet RS „zdraviji dio BiH“ jer se bave sobom, a ne drugim. 

- Mi nismo komentirali žurku "Konaković iznad zakona", to nas ne zanima. To su vaši problemi – poručila je Vulić.

- Staša Košarac je neko ko je mnogo toga dobrog i pozitivnog uradio. Da, napravio je grešku i sam je priznao. a da vas gospodo pitam ko je to bezgrešan, imali neko na ovoj planeti da je bezgrešan – ustvrdila je Vulić, prenosi Avaz. 
Dodala da se ovim skreće pažnja sa svih afera u Federaciji BiH.

- Glasanje će biti pokazatelj da li se poštuju stavovi dvije najveće partije u BiH – istakla je Vulić.

Inicirana rekonstrukcija Vijeća ministara BiH kojom bi se smijenio ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac dobila je 13 zastupničkih glasova "za", 15 "protiv" i 11 "suzdržanih". Smjena zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića nije imala potrebnu entitetsku većinu i ići će na dodatno usaglašavanje.

(Lejla Trle) 

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.