16.6.2020. 15:11
0
Jednoglasno usvojena Čamparina inicijativa za reformu javne sigurnosti
Na Skupštini Kantona Sarajevo danas je jednoglasno usvojena inicijativa zastupnika Aljoše Čampare o reformi javne sigurnosti, čime je dat nalog Vladi KS da započne reforme. Skupština Kantona Sarajevo ovim nalaže Vladi Kantona Sarajevo da:

Uspostavi ekspertnu radnu grupu pod vodstvom komesara policije Kantona Sarajevo da razvije novi zakon o Upravi policije Kantona Sarajevo, kao i ažuriranu verziju Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo te pozove predstavnike međunarodne zajednice da pomognu koliko je potrebno; rok 90 dana.

 - Upostavi ekspertnu radnu grupu pod vodstvom Ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da razvije pravne i administrativne mjere neophodne za institucionalno repozicioniranje preostalih obaveza te za gašenje pravnog karaktera Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te pozove predstavnike međunarodne zajednice da pruže pomoć koliko je potrebno; rok 90 dana.

 - Upostavi ekspertnu radnu grupu pod vodstvom premijera Kantona Sarajevo da isplanira pravni, finansijski i administrativni put za izgradnju novog, modernog i adekvatnog sjedišta za Upravu policije Kantona Sarajevo u cilju efikasnijeg pružanja policijskih usluga građanima; rok 90 dana.

Ovu inicijativu podržali su ranije i OHR te Ambasada Sjedinjenih Američkih Država.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.