16.6.2020. 17:50
0
SIPA u Mostaru uhapsila dvije osobe sa crvene potjernice Interpola Zagreb
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru lišili uhapsili dvije osobe, za kojima je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola.

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenim osobama međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi hapšenja i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela koja su propisana Krivičnim zakonom Hrvatske, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja.

Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenute osobe u Mostaru, nakon čega su ugapšeni i privedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, uhapšene osobe biće predate Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.