17.6.2020. 16:36
0
Nikšić: Mehmedagić ima rok od sedam dana da donese diplomu
Nermin Nikšić, predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e, kazao je da je rasprava bila sveobuhvatna.

"Usvojili smo izjašnjavanje Zajedničke komisije i bit će poslano prema Tužilaštvu BiH. Četiri su zaključka, jedan je da u roku od sedam dana Mehmedagić donese diplomu. Također, tražimo imena kandidata za imenovanje rukovodstva OSA-e. Tražimo i od Izvršnog komiteta Vijeća ministara BiH da dostavi dokumente da li Mehmedagić ima diplomu i zatražena je i informacija da li je direktor prekršio Zakon o OSA-i u smislu zabrane rada u interesu bilo koje političke partije ili organizacije", rekao je Nikšić nakon sjednice pomenute komisije, javlja reporter Patrije iz zgrade Parlamenta BiH.

Objasnio je da Komisija daje mišljenje, ali to mišljenje ne obavezuje Vijeće ministara da donese odluku u skladu s tim mišljenjem.

Kada je riječ o ocjeni rada OSA-e, Nikšić je kazao da će tek o tome razgovarati ali da ima niz pritužbi na rad.

Član Komisije Asim Sarajlić istakao je da se nije složio sa Nikšićem u vezi dešavanja na Komisiji. Predsjedavajući je samoinicijativno predložio neke zaključke u korist politike, a usvojio ih je uz pomoć HDZ i SNSD. 

"Svakako da je pitanje diplome vrlo bitno pitanje, ali očito da je ono iskorišteno u političke svrhe. Očito je da su ovdje neki drugi interesi i neki drugi ciljevi i očito je da su ovdje neki nalogodavci koji, prema mom mišljenju, ne sjede u Parlamentu BiH. Kome je danas u interesu da se uruše institucije BiH, kome je danas u interesu da se ruši OSA, koja ima zapažene rezultate, priznate od SAD-a, EU-a te niza direktora i međunarodnih predstavnika koji su posjetili tu agenciju – poručio je Sarajlić.

Sjednici Komisije prisustvovao je i Osman Mehmedagić koji se na sjednici nije obraćao.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.