18.6.2020. 8:45
0
Vijeće ministara BiH: Budžet za 2020., imenovanja direktora SIPA-e i RAK-a
Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH naći će se Nacrt Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu na prijedlog Ministarstva finansija i trezora.

Na dnevnom redu su i brojni izvještaji o radu institucija, kao i programi rada za 2020. godinu, ali i imenovanja iz nadležnosti Vijeća ministara Bosne i Hercegovine oko kojih još uvijek nije postignuta saglasnost. S obzirom da je SDA predložila imenovanje Selme Cikotića za ministra sigurnosti iz SNSD-a su poručili da će prvo trebati imenovati direktore tamo gdje su okončane procedure prvenstveno direktor SIPA-e i RAK-a gdje su kandidati bliski SNSD-u, a onda razmatrati podršku Cikotićevoj kandidaturi.

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati Prijedlog imenovanja direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, SIPA-e i RAK-a. 

Ministri će razmatrati Prijedlog odluke o dodjeli prostora Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine u svrhu uspostave zajedničke kontakt-tačke za saradnju sa EUROPOL-om u prizemlju Zgrade prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine, a što je godinama na čekanju. 

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.