20.6.2020. 19:30
0
Raste broj zaraženih u regionu, nove mjere u Crnoj Gori
U svijetu je više od 8,7 miliona slučajeva zaraze koronavirusom, a od posljedica zaraze preminulo je više od 462.000 ljudi. Oporavilo se preko 4,5 miliona ljudi.

Kada je riječ o BiH i regionu u posljednjih nekoliko dana došlo je do porasta broja zaraženih. U Srbiji su tokom posljednja 24 sata zabilježena 94 nova slučaja zaraze. Preminula je još jedna osoba.

Crnogorsko Nacionalno kordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučilo je na današnjoj sjednici uvede više privremenih epidemioloških mjera u Rožajama.

Analizom Instituta za javno zdravlje Crne Gore utvrđeno je da je najmanje 26 od 31 aktivnog slučaja infekcije "rezultat importacije koronavirusa iz Srbije", navedeno je na Tviter nalogu Vlade Crne Gore.

Crnogorsko Nacionalno kordinaciono tijelo za zarazne bolesti je saopštilo da je 12 aktivnih slučajeva zaraze rezultat importacije od strane osoba koje su u Beogradu bile na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Partizan, dok je 14 uvezeno preko građana Rožaja koji su protivzakonito boravili u Tutinu.  

Zbog širenja koronavirusa i povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije u Rožajama, u toj opštini su uvedene nove privremene mjere, među kojima i zatvaranje graničnog prijelaza "Vuča - Godovo" i zabrana svih javnih okupljanja.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je registrovano još 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Zagrebu je registrovano sedam novih slučajeva, potvrđeno je na konferenciji štaba Grada Zagreba.

U Hrvatskoj su do sada testirane 72.202 osobe, od toga 388 u posljednja 24 sata.

Do sada su se oporavile 2.142 osobe, dok je 107 preminulih.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.