24.6.2020. 16:36
0
Reis Kavazović pisao kralju Saudijske Arabije i izrazio razumijevanje za odluku o hadžu
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović uputio je pismo kralju Saudijske Arabije Selmanu bin Abdulazizu al Saudu u kojem je izrazio razumijevanje Islamske zajednice u BiH za odluku da hadž ove godine zbog pandemije koronavirusa bude organizovan s manjim brojem predstavnika različitih nacionalnosti koji se već nalazi na teritoriji Saudijske Arabije.

Reisu-l-ulema je, pozivajući se na principe islamskog učenja, izrazio podršku nastojanjima saudijske vlade i samog kralja Selmana da bude očuvan kontinuitet hadžskih obreda, ali da se u prvi plan stave životi ljudi.

Svoje pismo kralju reisu-l-ulema je završio molitvom za zdravlje i prolazak iskušenja bolesti kojom je svijet opterećen, javlja Mina.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.