28.6.2020. 20:24
0
Iz Granične policije: Državljanima BiH dopušten tranzit preko Hrvatske do Neuma
Povodom nedoumica građana, raznih spekulacija, kao i dezinformacija pojedinih medija te navoda Ministarstva vanjskih poslova BiH koje je demantiralo izjavu glasnogovornice Granične policije BiH Franke Vican o dopuštenom tranzitu državljana BiH preko R. Hrvatske do Neuma, obavještavamo javnost da je Granična policija BiH zaprimila informaciju od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, 28. juna 2020.godine, da je dopušten tranzit državljanima BiH koji putuju u Neum preko R. Hrvatske (MGP Doljani – MGP Metković), kazali su iz Granične policije BiH.


- Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 25. juna 2020. godine, propisano je da državljani BiH  koji odlaze u R.Hrvatsku dužni su boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom  odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku.  Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u R. Hrvatsku tranzitiraju kroz  BiH, Kosovo, R.Srbiju i Sjevernu Makedoniju. Obavještavamo sve građane da prate službene informacije mjerodavnih institucija, a sve informacije  o uvjetima i prelascima državne granice možete pronaći i na službenoj instagram stranici Granične policije BiH, kao i na službenoj stranici Granične policije BiH, kako se ovakve dezinformacije ubuduće ne bi pojavljivale.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.