2.7.2020. 9:48
0
Uhapšeni poreski inspektori u RS-u koji su uzimali mito i zloupotrijebili službeni položaj
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavili su, u nastavku operativne akcije “Svodna”, Republičkom tužilaštvu izvještaj protiv pet osoba zbog korupcije.

Izvještaj je podnesen protiv N.B., N.Š. i M.B. iz Prijedora, D.J. iz Novog Grada i M.R. iz Gradiške. Kako piše portal Srpskainfo ponovo je uhapšen Nemanja Barović i Mihajlo Ristić.

Izvještaj tereti osumnjičene da su od augusta 2017. godine do jula 2019. godine na području Grada Prijedora počinili 11 krivičnih djela.

"N.B. se sumnjiči da je u svojstvu poreskog inspektora Poreske uprave Republike Srpske počinio šest krivičnih djela i to tri primanje mita i tri zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", kažu u policiji.

M.R. se sumnjiči da je usvojstvu poreskog inspektora Poreske uprave RS počinio dva krivična djela i to primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

"N.Š., M.B. i D.J. se sumnjiče za davanje mita", rekla je portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović.

Akcija "Svodna" usmjerena je na otkrivanje koruptivnih krivičnih djela, a policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS nastavit će i u narednom periodu aktivnosti na otkrivanju ovih krivičnih djela.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da prijave krivična djela korupcije, kako bi se izvršioci navedenih krivičnih djela procesuirali.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.