2.7.2020. 14:56
0
Od ministra zdravstva zatraženo da proglasi epidemiju koronavirusa u FBiH, slijede li nam nove restrikcije?!
FOTO: Dnevni Avaz
Federalni ministar zdravstva je obavezan da, u skladu sa svojim ovlastima iz Zakona o zaštiti građana od zaraznih bolesti, proglasi epidemiju Covid-19, te kao ugroženo područje odredi cijeli teritorij Federacije BiH, navodi se u informaciji o pogoršanoj Covid-19 epidemiološkoj situaciji u FBiH koju je Vlada FBiH usvojila na današnjoj sjednici, prenosi danas Dnevni Avaz.

- Federalno ministarstvo zdravstva, Zavod za javno zdravstvo FBiH i Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva su zaduženi da spram promijenjene epidemiološke situacije u svezi Covid-19 u Federaciji BiH, poduzimaju mjere i aktivnosti, s ciljem sprječavanja njegovog širenja, te o tome obavještavaju Vladu Federacije BiH.  Federalna uprava za inspekcijske poslove je obavezana da pojača inspekcijski nadzor, te koordinirano obavlja sve aktivnosti s kantonalnim upravama inspekcije - pojašnjeno je. 

Dodaje se da će Vlada FBiH uputiti zahtjev vladama kantona da svim poslovnim subjektima u FBiH, zdravstvenim ustanovama, privatnim praksama, ustanovama socijalne zaštite za smještaj starih osoba i djece na području nalože striktno postupanje po preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH, odnosno sada naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, a suprotno postupanje primjereno sankcioniraju i u prekršajnom i u kaznenom postupku. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.