9.7.2020. 21:44
0
Vojnici odbili Vulinov zahtjev da izađu na ulice
Dejan Pavlović, predsjednik sindikata Sloga zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, potvrdio je za Nova.rs da je prema nezvaničnim podacima 63. padobranska brigada Vojske Srbije sinoć odbila da bude angažirana na suzbijanju demonstracija.

Prema nezvaničnim podacima do kojih je došao sindikat Sloga, ministar odbrane Aleksandar Vulin htio je da angažira pripadnike 63. padobranske brigade, jer Ministarstvo unutrašnjih poslova nije imalo dovoljno ljudi u Nišu.

- Pripadnici Žandarmerije otišli su u Beograd i tada je zatražena asistencija VS, ali su to pripadnici 63. padobranske brigade odbili - kaže Pavlović.

On je osudio izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina da na silu treba odgovoriti silom.

- Ta njegova izjava gura Srbiju u građanski rat. Narod je dio vojske i vojska je dio naroda i neće služiti u istjerivanju nečije političke volje - kaže Pavlović za Nova.rs.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.